torstai 17. joulukuuta 2015

Kiitos 2015

Heti se auttoi, kun kirjoitti sen ylös. Kirjoitti ylös, että nyt ei ole hyvä. Että nyt on huono olla.

Nyt on hyvä. Näen taas sen kaiken kauniin ympärilläni. Olen onnekas ja onnellinen. Tänään on viimeinen päivä täällä, koulun työpaikassa ja Lahessa. Tästä päivästä tulee kaunis ja lämmin. Huomenna on siskon valmistujaiset. Näen siskoa ja iskää ja siitäkin tulee hyvä päivä. Ylihuomenna lähden Lappiin, kotiin. Siellä on lunta ja pakkasta ja loput perheestä. Siellä on meidän kissa. Siellä menen suoraan töihin kukkakauppaan. Kukkakauppaan, jossa on joulu ja saa näpertää ja jossa tuoksuu hyvältä. Lapissa on myös ystäviä, ystäviä, joita on kauhea ikävä. Tästä tulee hyvä joulu. Koko perheen ympäröimänä.

Ja sitten tulee uudenvuoden juhla, jonka vietän toivottavasti kaikkien parhaimpien ja vanhimpien ystävien kanssa. Ja uusi vuosi. Tänä vuonna on tapahtunut niin paljon. Niin paljon hyvää. Muutin uuteen kaupunkiin, jossa minun oli hyvä olla. Ja on edelleen. Aloitin koulun, joka kiehtoo uutuudellaan - ja vaikka se välillä ärsyttääkin tyhjänpanttiudellaan - luulen että tästä tulee hyvä juttu. Koulusta sain kivoja kavereita, joista on tullut jo lähemmäs ystäviä. Kesällä tapasin ihanan ihmisen, joka tuntui siltä, kuin oltaisiin tunnettu aina. Ennen koulun jatkumista saatoin ensimmäistä kertaa kutsua jotakuta poikaystäväkseni. Ja voin muuten edelleen. Alkutalvesta sain vihdoin myös osa-aikaisen työn kouluni rinnalle. Osa-aikaisen työn, joka on niin hurjan hauskaa, että välillä tuntuu väärältä saada siitä palkkaa.

Vuoteen on mahtunut paljon ihania reissuja, hauskoja hetkiä, naurua ja iloa. Illanistujaisia jotka on unohtunut, ihmisiä joita en koskaan unohda. Hymyjä rakkaiden huulilla, lämpimiä halauksia tervehdyksinä, kauniita iltoja, mieltäavartavia keskusteluja, helliä hyvästejä ennenkuin seuraavan kerran nähdään. Läsnäoloa, tekemättä mitään, koska ei tarvitse, kun toinen on siinä.

Kiitos. Kiitos, sinulle, joka poikkesit polullani tänä vuonna. Opin varmasti jotain. Erityinen kiitos sinulle, joka tulit ja olet siinä edelleen, koska haluat olla. Minäkin haluan, että olet siinä. Ja isoin kiitos sinulle, joka tulit jo kauan sitten, etkä ole lähdössä mihinkään. Olet minulle tosi tärkeä. Älä ikinä lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti