torstai 13. syyskuuta 2012

Näin me leivotaan

Lähde kauppaan.

Katso postilaatikko.

Peru pyykkivuoro.

Huomaa kaupassa ettet katsonut reseptiä.

Soita ihmiselle, jonka toivot pääsevän nettiin.

Osta kananmunia, kinkkusuikaleita, tiivistemehua ja kuohukermaa.

Ole iloinen, että kämpiltä löytyy vehnäjauhoja, vettä, voita, juustoa ja aurajuustomurua.

Matkalla kotiin mieti, että eihän sulla oo kaulinta.

Katso postilaatikko.

Kaiva ylläluetellut tavarat pöydälle. Ja kulho.

Anna voin vähän lämmetä. Pilko 125g paloiksi, 125g siivuiksi.

Mittaa 5dl vehnäjauhoja kulhoon.

Runno mukaan voinpalat. Älä siivuja.

Katsokin, että taikina on murumaista.

Lisää joukkoon kylmää vettä n. 1,5dl.

Älä vaivaa, ettei taikinasta tule tahmeaa.

Kun nyt kuitenkin vaivasit, kiroa kun joka puolella on taikinaa.

Kun vihdoin pääset eroon suurimmasta osasta taikinaa kätesi ja kulhon välillä nosta kulho jääkaappiin.

Tee jotain hyödyllistä. Kuten kirjoita tyhjänpäiväistä blogitekstiä.

Käy tarkistamassa onko taikina jo jähmeää.

Ei se ole joten aloita täyte.

Ota pienempi kulho.

Pilko tomaatti ja heitä kulhoon.

Heitä mukaan sopivasti kinkkusuikaleita.

Raasta kulhoon myös juustoa.

Lisää mukaan jääkaapista aurajuustomurun loppu.

Vielä kermaa sopivasti ja sekoita seos.

Avaa maustekaappi ja tutki sen sisältöä. Mustapippuria, valkosipulijauhetta ja basilikaa seos ainakin kaipaa.

Heitä kulho jääkaappiin. Tarkista onko taikina jo jähmettynyt.

Ei se ole, joten palaa kirjoittamaan keskenjäänyttä blogitekstiäsi.

Levitä keittiön pöydälle jauhoja runsaalla kädellä koska et jaksa enää odottaa.

Ota taikina jääkaapista ja kaiva kulhosta jauhopedille.

Ota iso Karhun juomalasi ja ala kaulita taikinaa.

Kun saat sen levyksi, laita taikinan keskustaan viipaloimasi voi.

Taittele takinan reunat voin päälle.

Kauli taas levyksi ja taita taikina kolme kertaa.

Toista tämä ainakin kerran, mieluummin vaikka kahdesti ja sullo taikina takaisin kulhoon ja jääkaappiin.

Palaa taas jatkamaan blogitekstiäsi.

Jätä keittiö kaameaan kuntoon yllätykseksi kämppiksille ja huoneen ovi auki, että voit hihkaista vielä jatkavasi jos joku todella käy keittiössä.

Nappaa taikina jääkaapista. Kauli, taita kolmesti ja kauli ohueksi.

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Leikkaa kolmioita mielenmukaan. Tarkoituksena oli saada 15 kääröä, mutta saat 12.

Nappaa täyte jääkaapista ja laita lusikalla kolmion alalaitaan.

Jätä osa huvikseen tyhjiksi.

Kääri kolmiot rulliksi, aloittaen leveimmästä kohdasta.

Riko muna lasiin ja voitele rullat, jotka on leivinpaperin päällä pellillä.

Jätä osa huvikseen voitelematta.

Laita ensimmäinen pelti uuniin.

Pelkää 15 minuuttia teitkö kaiken oikein ja siivoa samalla keittiötä.

Valmista välipala ylimääräisestä munasta ja täytteen lopusta.

Etsi paniikissa patalappuja ja tyydy yhteen patalappuun ja lapaseen.

Nosta pelti uunista ja laita toinen tilalle.

Katso 15 minuuttia telkkaria ja nosta pelti pois.

Polta sormesi.

Laita uuni pois päältä.

Järkyty niistä, joita ei voideltu ja päätä voidella seuraavalla kerralla kaikki.

Työnnä voitelettomat takaisin uuniin pois mielestäsi.

Siirrä leivonnaiset hienolle muumitarjottimelle.

Kirjoita blogitekstiä, vain että saisit aloittamasi loppuun.

Ole ikävissäsi palaneesta sormesta.

Päätä, ettei se ole voitelemattomien vika, etteivät he ole kauniita ja hae heidätkin uunista.


Fiilistele täytettyjä ( tai täyttämättömiä) croissanttejasi yhdessä tai erikseen, juoman kanssa tai ilman.

2 kommenttia: